Ministri Veliu paralajmëron se në Karaçevë do të nis patrullimet edhe Policia e Kosovës

40

Ministri i Punëve të Brendshme të Kosovës, Agim Veliu, ka reaguar pas futjes së xhandarmërisë serbe brenda territorit të Kosovës në fshatin Karaçevë.

Veliu me anë të një postimi në Facebook ka njoftuar se lidhur me këtë rast e ka takuar komandantin e KFOR-it, Michele Risi.

Ky i fundit, siç është shprehur Veliu e ka informuar se patrullimi ishte i përbashkët mes forcave serbe dhe atyre të KFOR-it, dhe se aktivitete të tilla sipas Veliut mbahen edhe me Forcat e Republikës së Kosovës.

Postimi i plotë i Veliut në Facebook:

Të dashur qytetarë,

Pas shqetësimeve të ngritura në media nga qytetarët e Republikës së Kosovës, si dhe letrës publike të Kryetarit të Komunës së Kamenicës, z. Qendron Kastrati, në lidhje me hyrjen e forcave të xhandarmërisë serbe në territorin e Republikës së Kosovës, përkatësisht, në fshatin Karaçevë-Komuna e Kamenicës, sot kam zhvilluar takim pune me Komandantin e KFOR-it, Gjeneral Majorin Michele Risi, me të cilin kam diskutuar për çështjen në fjalë.

Komandanti i KFOR-it vlerësoi lartë takimin, duke u shprehur se takimet e tilla janë të mirëseardhura.

Nga Gjenerali Risi u njoftova se KFOR-i ishte alarmuar për këtë incident nga raportimet e mediave, pasi që një veprim i tillë ka qenë vetëm një patrullim i përbashkët rutinor dhe i sinkronizuar i KFOR-it dhe i Forcave të Armatosura të Republikës së Serbisë, me të cilat që nga viti 2008, KFOR-i zhvillon patrullime të përbashkëta përgjatë vijës kufitare. Pra, ky ka qenë vetëm një patrullim i përbashkët.

Aktivitete të tilla të sinkronizuara mbahen si me Forcat Serbe ashtu edhe ato të Republikës së Kosovës, në mënyrë që të evitohet çfarëdo përplasje ndërmjet pjesëtareve të dy forcave.

Mirëpres, faktin se në të kaluarën janë organizuar patrullime të përbashkëta të KFOR-it dhe të Policisë së Kosovës, duke kërkuar njëkohësisht që patrullimet e tilla të ri-fillojnë edhe në ketë pjesë të Kosovës, iniciativë e cila u mirëprit edhe nga ana e Gjeneralit Risi, i cili tha se janë të gatshëm ta asistojnë Policinë e Kosovës dhe të rifillojnë aktivitetet e tilla.

Në fund të takimit u dakorduam që KFOR-i dhe Policia e Kosovës të takohen dhe të diskutojnë mbi modalitetet për rifillimin e patrullimeve të përbashkëta e të sinkronizuara përgjatë vijës kufitare me Serbinë.

Comments are closed.