Ministri i ekonomisë së Argjentinës drejtohet në Evropë, kërkon mbështetje nga G7

13

Ministri argjentinas i Ekonomisë Martin Guzman do të udhëtojë në Evropë të Dielën për të ndërtuar mbështetje midis kombeve G7 dhe G40 për një rinegociim të borxheve të saj me miliarda dollarë ndaj Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) dhe grupit të kreditorëve të Klubit të Parisit, raporton Reuters.

Guzman do të udhëtojë në Gjermani, Francë, Itali dhe Spanjë, ku do të takohet me homologët e tij dhe zyrtarë të tjerë për të përshkruar planet e ristrukturimit të Argjentinës gjatë një udhëtimi pesë-ditor.

“Objektivi është të marrim mbështetjen e nevojshme nga aksionarët e FMN (veçanërisht G7 dhe G20) për të përfunduar një program që do t’i shërbejë Argjentinës,” tha Ministria e Ekonomisë në një deklaratë.

Qeveria e Presidentit të qendrës së majtë Alberto Fernandez po përpiqet të rinegociojë rreth 45 miliardë dollarë që vendi i detyrohet FMN-së.