Ministri Fazliu në Poloni në Forumin e qyteteve dhe rajoneve

10

Shkup, 5 qershor – Ministri i Vetëqeverisjes Lokale Suhejl Fazliu sot merr pjesë në Forumin e qyteteve dhe regjioneve “Investimi në Ballkanin Perëndimorë – Investim në Evropë” që po mbahet në Zheshov të Polonisë.

Forumi ka për qëllim të ndihmojë vendet e Ballkanit Perëndimorë në procesin e integrimit në Unionin Evropian dhe në transformimin ekonomik, përcjellë KOHA.

Fazliu në fjalimin e tij shprehu falënderimet e tij për përkrahjen e qeverisë së Polonisë në procesin e integrimit të Republikës së Maqedonisë së Veriut në Unionin Evropian. Fazliu theksoi si mjaft të rëndësishëm momentin e njohjes së rëndësisë gjithnjë e më të madhe të qyteteve dhe rajoneve si bartës së zhvillimit dhe ndryshimeve përmes vendosjes së metodave të reja inovative në menaxhim.

“Përshëndes iniciativën e agjendës së Procesit të Berlinit që të theksohet roli i pushteteve lokale dhe regjionale, si dhe rëndësia e bashkëpunimit territorial. Kjo përfaqëson hap të rëndësishëm për afrimin drejtë Procesit të Berlinit deri te nevojat reale të qytetarëve në nivel lokal dhe regjional”, tha ministri Fazliu.

Ai u takua edhe me ministrin për investime dhe zhvillim ekonomik të Polonisë, Jerzhi Kviçinski. Një nga temat për të cilat bisedua ishte edhe roli i makro regjioneve, strategjitë dhe mekanizmat tjerë për bashkëpunim ndër-regjional të vendeve të regjionit – si të ndërtohen instrumente dhe programe për bashkëpunim transnacional në suaza të Unionit Evropian, për përmirësimit e procesin për transferimit të njohurive dhe politikave të Unionit Evropian të vendeve dhe regjioneve të Ballkanit Perëndimorë dhe si të nxiten partnerët e Ballkanit Perëndimorë të marrin pjesë në zbatimin e strategjive makro-regjionale të Unionit Evropian, për afrimin e tyre drejtë qëllimeve të përbashkëta. (koha.mk)

Comments are closed.