Miami GP i bashkohet kalendarit të garave në Formula 1 nga viti 2022

13

Shtetet e Bashkuara të Amerikës do të kenë dy gara të Formula 1 nga viti 2022, pasi Çmimi i Madh i Miamit i shtohet kalendarit.

Gara e vitit të ardhshëm do të jetë e para në një marrëveshje 10-vjeçare.

“Ne jemi të entuziazmuar që njoftojmë se Formula 1 do të garojë në Miami duke filluar në vitin 2022. Shtetet e Bashkuara janë një treg kryesor i rritjes për ne, dhe ne jemi shumë të inkurajuar nga arritja jonë në rritje në SHBA, e cila do të mbështetet më tej nga kjo garë e dytë emocionuese”, ka thënë shefi ekzekutiv i F1, Stefano Domenicali të dielën.

Data e saktë e garës ende nuk është konfirmuar, por Domenicali shtoi se do të ishte në “tremujorin e dytë të vitit të ardhshëm”.

Do të jetë gara e parë ndonjëherë e F1 në Miami dhe e para në Florida që nga viti 1959. Ajo do të zhvillohet në një qark të ri në kompleksin Hard Rock në Miami Gardens, shtëpia e Dolphins Miami të NFL.