Mexhiti tërhiqet nga pozita e shefit të grupit parlamentar të BDI-së

157

Shkup, 8 mars – Shefi i deritanishëm i grupit parlamentar të BDI-së Izet Mexhiti, ka informuar sot kryetarin e Parlamentit Talat Xhaferi, se tërhiqet nga pozita e koordinatorit të grupit parlamentar të BDI-së.

Ai përmes një postimi në rrjetin social Facebook ka theksuar disa arsye se pse tërhiqet nga posti që ka drejtuar, ku ka përmendur edhe zhvillimet e fundit brenda Bashkimit Demokratik për Integrim, përkatësisht pakënaqësitë që ka pasur ndaj disa bashkëpartiakëve të tij.

Megjithatë, Mexhiti thotë se do të mbetet gardian i politikave dhe idealit të kryetarit Ali Ahmeti.

Më poshtë mund të lexoni statusin e plotë të deputetit të BDI-së, Izet Mexhiti:

I nderuari kryetar i Kuvendi të Republikës së Maqedonisë së Veriut , z.Talat Xhaferi,

më lejoni, që si koordinator i grupit parlamentar të Bashkimit Demokratik për Integrim, të shpreh përgëzimet e mija sinqerta, për rolin e juaj më se konstruktiv dhe angazhimin e pakontestueshmë tuaj, që gjithmon ka rezultuar me një efikasitet në punën e organit më të lartë ligjëdhënës të RMV-së si dhe ka sjell vlera të shtuara demokratike në shtëpinë e demokracisë.

Përndryshe, ajo, demokracia, gjithmon jo vetëm ka lejuar por dhe ka promovuar dhe inicuar debatin dhe me këtë edhe mendimin ndryshe, jo vetëm në shoqëri dhe në tempullin e demokracisë parlamentin republikan, por madje edhe në suaza të një subjekti politik.
Unë, gjatë këtyre 20 vjetë të jetës aktive politike, gjithmon kam dëshmuar se jam përkrahës dhe mbrojtës, pa asnjë mëdyshje në vete, të dy parimeve kryesore të demokracisë: zërit të mendimit lirë dhe forcës së zërit të shumicës së elektoratit.
Mendimi ndryshe është më se i shëndoshë për një shoqëri demokratike ndërsa forca e zërit të shumicës elektorale është determinant kryesor i konceptualitetit të demokracisë dhe atë në të gjitha nivelet.

Për këtë shkak, duke qëndruar denjësisht pas këtyre principeve kredibile, duke mbetur fuqishëm pas qëndrimeve personale, tani më shpesh të shprehura në opinion, se në subjektin të cilit i përkas prej në ditët e para të themelimit të tij si, po ndodhin zhvillime të cilat në asnjë mënyrë nuk mund të jenë në favor të forcës më të madhe politike të shqiptarëve të RMV-së dhe që është edhe më e rëndësishme, as në favor të liderit të pakontestueshëm të shqiptarëve , kryetarit z. Ali Ahmeti, si dhe duke dëshiruar mos krijimin e hutisë edhe tek ndonjë kolegë i im në Kuvend, e nga ana tjetër, me intencë të dhënjës së hapësirës veprimit tim për elaborim më të dënj të qëndrimit pas të cilit fuqishëm qëndroj, ju informoj se tërhiqem nga pozita e koordinatorit të grupit parlamentar të BDI-së.

Vazhdoj të mbetem gardian i politikave dhe idealit të kryetarit Ali Ahmetit si dhe zëri i votuesit të BDI-së, i cili në të gjitha ciklet zgjedhore ka dhën armën më të fortë në duart tona, për të realizuar atë që kemi premtuar dhe jemi zotuar para tyre. Ky ka qen dhe do të mbetet ideali im dhe jo pozitat dhe privilegjet personale.
Me respekt,
Izet Mexhiti