Mësimi me orar të plotë në shkolla, burimi i përhapjes së koronavirusit

37

Një studim i ri ka gjetur prova se shkollat ​​mund të jenë burim i përhapjes së koronavirusit tek stafi dhe familjet e studentëve nëse ato nuk marrin masa paraprake si kërkimi i maskave dhe kufizimi i aktiviteteve jashtëshkollore. Kur fëmijët rikthehen në shkollë me kohë të plotë, kanë 38% më shumë gjasa të infektonin me Covid-19 një nga të afërmit e tyre, zbuloi ekipi i studiuesve ekipi në Universitetin Johns Hopkins në revistën Science. Por rreziku ulet nëse shkollat ​​vendosin masa zbutëse. Nëse shkollat ​​vendosnin shtatë ose më shumë masa paraprake të ndryshme, rreziku i përhapjes së Covid-19 zhduket, kanë treguar studiuesit. Ekipi anketoi më shumë se 500,000 familje në të gjithë vendin në fund të vitit të kaluar dhe në fillim të 2021.

“Shkollat ​​luajnë një rol unik në strukturën shoqërore të Shteteve të Bashkuara dhe vendeve të tjera dhe shpesh krijojnë lidhje potenciale transmetimi midis komuniteteve ndryshe të ndryshme. Edhe nëse transmetimi në klasa është i rrallë, aktivitetet dërgimi dhe marrja e nxënësve nga shkolla, ndërveprimet e mësuesve dhe ndryshime më të gjera të sjelljes gjatë orarit mësimor në shkollë mund të çojnë në rritje të transmetimit në komunitet. Një nga arsyet kryesore për t’u përqendruar në shkolla nuk është rreziku për studentët, por rreziku që shkollimi personal paraqet për mësuesit dhe anëtarët e familjes, dhe ndikimi i saj në epideminë e përgjithshme”, janë shprehur studiuesit.