Merkeli nderon të moshuarit për sakrificat në pandemi

43

Kancelarja gjermane, Angela Merkel, ka bërë një falënderim të veçantë për të moshuarit që sipas saj, janë përballur me vështirësi dhe vetmi në muajt e izolimit kundër koronavirusit. Në adresimin e saj të përjavshëm, Merkeli ka falënderuar gjermanët e moshave më të vjetra që kanë pranuar kufizimet për distancë sociale.

Ajo ka thënë se ka qenë e dhimbshme që nuk kanë mundur t’i shohin fëmijët dhe nipat për shumë javë. Si në krejt vendet e botës, edhe në Gjermani të moshuarit janë më të goditurit nga pandemia e koronavirusit.

Një numër i tyre kanë vdekur nëpër qendra të kujdesit për të moshuarit. Gjermania ka filluar me testimin e asimptomatikëve në qendrat e kujdesit, me qëllim që të pamundësohet përhapja e koronavirusit.