Merkel: Mesazhet dhe kërcënimet e Putinit duhet të merren seriozisht

Ish-kancelarja gjermane Angela Merkel paralajmëroi se çdo gjë që thotë presidenti rus Vladimir Putin duhet të merret seriozisht.

Në një fjalim në hapjen ceremoniale të Fondacionit “Helmut Kohl”, Merkel theksoi se kjo i referohet shprehimisht edhe kërcënimeve bërthamore të Putinit.

– Merri fjalët seriozisht. Mos i hidhni menjëherë si bllof, por përballuni seriozisht. Nuk është shenjë dobësie, por dëshmi e veprimit të zgjuar politik, theksoi ajo.

Advertisements

“Helmut Kohl do të bënte gjithçka për të ruajtur dhe mbrojtur sovranitetin dhe integritetin e Ukrainës, por ai kurrë nuk do të harrojë “të nesërmen””, tha ish-kancelarja gjermane.

Me këtë Merkel në mënyrë indirekte ka shprehur qëndrimin e saj për situatën në Ukrainë.

Pas largimit nga detyra, ajo tha se nuk do të komentonte për çështjet e përditshme politike, kështu që tani po “formon” qëndrimin e saj në përgjigje të mënyrës sesi kancelari Cole do t’i përgjigjej krizës në 2022.

Ajo shtoi se Cole “në të njëjtën kohë do të marrë gjithmonë parasysh atë që duket e paimagjinueshme për momentin, që është mënyra për të rivendosur marrëdhëniet me Rusinë”.