Merkel: Evropa të prodhojë aeroplanë dhe tanke të reja

0

Kancelarja gjermane Angela Merkel u bëri thirrje shteteve evropiane të zhvillojnë sisteme të reja për armatim,  duke përfshirë aeroplanë luftarak dhe tanke.

“Në të ardhmen së bashku do të zhvillojmë sisteme mbrojtëse, duke përfshirë aeroplanë luftarak dhe tanke. Gjermania dhe Franca në atë  mendim janë në vetë majën”, deklaroi Merkel  gjatë fjalimit të saj tradicional javor drejtuar popullit, këtë herë me rastin e 64 vjetorit të themelimit të Bundesverit (armatës së Gjermanisë).

Sipas saj, trazira në Ukrainë dhe “aneksimi i Krimesë” sërish e aktualizuan çështjen e mbrojtjes  dhe bashkëpunimin e aleatëve ushtarak, veçanërisht në NATO.

Merkel theksoi se siguria gjermane është e garantuar  me ekzistimin e Bundesverit, sepse forcat e armatosura  duhet të marrin  resurse financiare të domosdoshme për zhvillimin e tyre.

Comments are closed.