Mej: Xhonson dëshiron ta mbyllë shtetin nga pjesa tjetër e botës

20

Londër, 4 qershor Ish kryeministrja britanike e akuzoi trashëgimtarin  e saj Boris Xhonson për planin e ndalesës së udhëtimeve. Mej vlerëson se  me atë Xhonson do ta “mbyllë Britaninë e Madhe nga pjesa tjetër e botës”.

Ajo në Parlamentin britanik gjatë debatit të djeshëm, tha se pa udhëtime ndërkombëtare  nuk ka Britani të Madhe botërore, transmeton “Tajms”:

Aj mori mbështetje nga dy anëtarë të Partisë së saj konservatore,  duke potencuar se  masa e tillë do të jetë jo proporcionale dhe do të shkaktojë  dëm ekonomik.

Në të njëjtën kohë, ajo paralajmëroi se do të ketë implikime të sigurisë nëse vjen deri te  Bregziti përfundimtar pa marrëveshje, që solli deri te humbja e  bashkëpunimit  në lidhje me këmbimin e të dhënave  të zbulimit me Evropën.

Comments are closed.