Përzierja e susamit dhe mjaltit është një burim i shkëlqyer i hekurit, magnezit, kalciumit, manganit, omega 3 dhe 6 acideve yndyrore.
Mjaltë me susam është një kombinim që duhet të gjendet më shpesh në menynë tuaj. Jo vetëm për shkak të shijes së madhe, por edhe për shkak se ajo është një thesar i madh i shëndetit, transmeton gazetametro.net.
Ky përzierje natyrore është një burim i shkëlqyer i vitaminave, veçanërisht ato të grupit E, A dhe B, si dhe mineralet dhe omega 3 dhe 6 acidet yndyrore. Rekomandohet të hahet në mëngjes në lukth të zbrazët, transmeton gazetametro.net
Susami dhe mjaltë kombinohen për të forcuar imunitetin, për të zvogëluar dëshirën për ëmbëlsira, për të trajtuar kapsllëk, problemet e stomakut dhe janë jashtëzakonisht të dobishme në rastet e gastrit, kolitit dhe ulcerës. Përveç kësaj, kjo përzierje forcon kockat, stimulon aktivitetin mendor, rrit qëndrueshmërinë fizike dhe përmirëson cilësinë e shëndetit të flokëve dhe lëkurës.
Mënyra e përgatitjes:
Kjo masë është e lehtë për t’u përgatitur, thjesht përzihet një lugë gjelle mjaltë dhe një lugë gjelle susami. Kjo sasi ka rreth 155 kalori, 8 gram yndyrë, 21 g karbohidrate, 1 gram fibra dhe 3 gram proteina.