Mbretëresha Elizabeta u bëri thirrje britanikëve që të vaksinohen

20

Londër, 26 shkurt – Mbretëresha britanike Elizabeta e Dytë u bëri thirrje britanikëve të mendojnë për njerëzit e tjerë dhe ta pranojnë imunizimin kundër Kovid-19 kur u ofrohet atyre, transmeton “Gardian”.

Gazeta thekson se në video thirrjen me punonjësit shëndetësorë të cilët e kanë shpërndarë vaksinën në të gjithë Britaninë e Madhe, mbretëresha porositi se kushdo që refuzon të vaksinohet në atë moment duhet të mendojnë për të tjerët, jo vetëm për veten e tyre, dhe se përvoja e saj me vaksinimin ishte pozitive. dhe pa ndonjë efekt anësor.

Mbretëresha Elizabet (94), dhe burri i saj Filip (99), morën dozat e tyre të para të vaksinës në janar, dhe mesazhi i mbretëreshës erdhi pasi ministri britanik i vaksinimit Nadim Zahavi tha se shifrat tregonin se 11 deri në 15 përqind e njerëzve ishin skeptikë rreth vaksinave dhe kjo numri është edhe më i lartë në mesin e anëtarëve të disa pakicave, raporton gazeta britanike. f