Mbledhja e parë ministrore BE- Ballkani perëndimor për punësime dhe çështje sociale

2

Bruksel, 12 qershorMbledhja e parë ministrore e BE-së dhe Ballkanit Perëndimor në fushën e punësimit dhe çështjeve sociale sot do të mbahet në Luksemburg, publikoi Komisioni Evropian.

“Qëllimi i mbledhjes, për të cilën pritet të mbahet çdo vit, është këmbimi i qëndrimeve për sfidat në fushën e punësimit dhe reformave sociale që zbatohen për të mirën  e të gjithë qytetarëve  në rajon”, kumtoi Komisioni Evropian.

Në Luksemburg do të diskutohet për këmbimin e përvojave në lidhje me  integrimin e grupeve  jo mjaft të përfaqësuara në tregjet e punës dhe harmonizimi i nevojave për arsim dhe tregun e punës. Mbledhja e ministrave të BE-së dhe Ballkanit Perëndimor në fushën e punësimit dhe çështjeve sociale është organizuar nga ana e Komisionit Evropian, Rumania,  si kryesues aktual i Këshillit të BE-së, Finlanda dhe Kroacia.

Comments are closed.