Mbi 3.000 persona nga shteti i kanë dërguar emrat e tyre për misionin “Mars 2020”

Shkup, 16 gushtGjithsej 3.332 persona nga shteti deri më tani i kanë dhënë emrat e tyre që të dërgohen në Mars me misionin e NASA-s, përmes aplikacionit në ueb sajtin e agjencisë hapësinore amerikane.

Misioni do të jetë në vitin 2020, ndërsa emrat e miratuar do të vendosen në mikroçip që do të montohen në roverin “Mars 2020”.

Lansimi ndaj planetit të kuq do të jetë pjesë e kosmodromit në Kejp Kanaveral në shtetin federal amerikan midis 17 korrikut dhe 5 gushtit të vitit të ardhshëm.

Aplikacione mund të dërgohen deri më 30 shtator të këtij viti.

Nga rajoni, emra të tyre kanë dërguar 19.764 persona nga Greqia, 8.525 nga Serbia, 7.113 nga Bullgaria, 7.051 nga BeH-ja, 6.181 nga Kroacia, 4.388 nga Shqipëria, 2.920 nga Sllovenia dhe të paktën 850 nga Mali i Zi.

Më së shumti emra deri më tani kanë dërguar persona nga Turqia 2.510.603.