Marina ruse mund t’i shkatërrojë forcat e NATO-s?

Eksperti i marinës amerikane, Lyle Goldstein, ka komentuar konfliktin e mundshëm detar në mes të Rusisë dhe SHBA-ve.

Lyle Goldstein, ekspert i marinës amerikane si dhe profesor në Institutin e Kërkimeve Detare të Kinës në Kolegjin Detar të Shteteve të Bashkuara, ka komentuar konfliktin e mundshëm detar në mes të Amerikës dhe Rusisë, në aspektin se kush do të ishte më i fortë në këtë konflikt.

Sipas mediumit serb “Sputnik”, kërcënimi i një konflikti midis Rusisë dhe Shteteve të Bashkuara në Detin e Zi është mjaft realist, por Lyle Goldstein citohet të ketë thënë se, marina ruse do të shkatërrojë forcat e NATO-s në orët e para të konfliktit.

Goldstein theksoi se Washingtoni vazhdon të përkeqësojë situatën dhe të rrisë tensionet me Moskën, duke organizuar ushtrime ushtarake të NATO-s në Ukrainë përgjatë kufijve rus.

“Washingtoni nuk e kupton plotësisht rrezikun e një manovre të tillë. Në fakt, nuk është e vështirë të imagjinohet një luftë midis SHBA dhe Rusisë, e cila do të fillonte për shkak të fundosjes aksidentale të një anijeje të NATO-s që shpërtheu në një minierë në ujëra të tilla të rrezikshme”, theksoi eksperti amerikan i marinës.

Sipas Goldstein, në rast të një konflikti të tillë, forcat e NATO-s, me përjashtim të Turqisë, nuk do të kenë asnjë rëndësi të vërtetë ushtarake në Detin e Zi.