Makina elektrike kineze ia kalon Teslas me shitje

87

Një automjet elektrik mjaft i lirë që shitet në Kinë për 4500 dollarë tani po kalon shitjet e makinave të shquara elektrike të Teslas. Makina kompakte vjen nga kompania SAIC Motor, e cila është në pronësi të shtetit dhe prodhuesi më i lartë i Kinës. Hong Guang Mini EV po ndërtohet si pjesë e një ndërmarrje të përbashkët me gjigantin amerikan të makinave General Motors.

Muajin e kaluar shitjet e makinave elektrike në Kinë ishin rreth dyfishi i atyre të Tesla. Ndërsa Hong Guang Mini prej 4,500 dollarësh është modeli më i popullarizuar, ekziston një model i azhurnuar me ajër të kondicionuar për pak më shumë se 5,000 dollarë. Makinat janë duke u tregtuar si “mjeti i lëvizjes së njerëzve”. Partneriteti i ndërmarrjes së përbashkët, SAIC-GM-Wuling, njihet si Wuling në vend.