MacKenzie, gruaja që ka dhuruar 1.7 miliardë dollarë për bamirësi

55

MacKenzie Scott, dikur MacKenzie Bezos, tashmë ka dhuruar afro 1.7 miliard dollarë të pasurisë së saj për një sërë organizatash dhe shkaqesh pasi u zotua vitin e kaluar se do të jepte për bamirësi pjesën më të madhe gjatë jetës së saj. Scott të martën dha një azhurnim për këtë përpjekje në një postim në Medium dhe gjithashtu njoftoi se ajo ka ndryshuar mbiemrin e saj në emrin e mesëm me të cilin u rrit, pas divorcit të saj nga Drejtori i Përgjithshëm i Amazon (AMZN) Jeff Bezos vitin e kaluar. Scott mori një të katërtën e aksioneve në Amazon të Bezos në marrëveshjen e divorcit të çiftit vitin e kaluar, duke i dhënë asaj një pjesë të aksioneve prej 4% që ishte me vlerë më shumë se 35 miliardë dollarë në atë kohë. Vlera e saj neto aktualisht vlerësohet të jetë rreth 60 miliardë dollarë, sipas Indeksit të Miliarderit Bloomberg.

“Si shumë, unë pashë gjysmën e parë të vitit 2020 me një përzierje të zemrës dhe tmerrit,” shkroi Scott. “Ajo që më mbush me shpresë është mendimi se çfarë do të vijë nëse secili prej nesh reflekton në atë që mund të ofrojmë”. Dhurimi prej 1.7 miliardë dollarësh u përhap në 116 organizata të përqendruara në njërën nga nëntë “fushat e nevojës”, shtoi ajo, përfshirë barazinë racore, barazinë LGBTQ +, demokracinë funksionale dhe ndryshimin e klimës. Ndër organizatat që ajo mbështeti janë Fondi i Mbrojtjes Ligjore dhe Edukimit NAACP, Fondacioni Obama, Qendra Presidenciale e George W. Bush, RAINN dhe Fondacioni Evropian i Klimës.

Scott u nënshkrua në iniciativën Giving Pledge vitin e kaluar. Nisma, e nisur nga Ëarren Buffett dhe Bill dhe Melinda Gates, inkurajon njerëzit më të pasur në botë t’i kushtojnë një pjesë të madhe të pasurisë së tyre për kauza bamirësie, qoftë gjatë jetës së tyre, qoftë në testamentet e tyre. Bezos, njeriu më i pasur në botë, është kritikuar më parë për mos kontribuim të pjesës më të amdhe të pasyurisë së tij në filantropi, por ka dhuruar miliarda dollarë vitet e fundit në klauza të tilla si ndryshimi i klimës dhe bankat e ushqimit. Njoftimi i Scott vjen një ditë para se Bezos të vendoset të dëshmojë në Kongres së bashku me CEO-të e Facebook (FB), Google (GOOGL) dhe Apple (AAPL) për të adresuar pretendimet se kompanitë e tyre janë shumë mbizotëruese ose kanë dëmtuar konkurrencën.

Comments are closed.