[adning id="476476"]

Luksemburgu, destinacioni i përsosur në 2021

140

Luksemburgu tërheq numra shumë të vegjël turistësh, megjithëse kjo shpesh nuk është kurrë një gjë e keqe për ata që vizitojnë. Dhe në rastin e Dukatit të Madh të vetëm në botë, mund të jetë një moment epifanie kur udhëtari kurioz hyn në Qytetin e Luksemburgut për herë të parë dhe mrekullohet nga peizazhi i tij me shumë shtresa, duke ngritur maja, gryka të rrëmbyeshme dhe lumenj që përdridhen. Dhe ndërsa ky qytet unik meriton më shumë vëmendje sesa merr, kodrat kinematike dhe pyjet jashtë kryeqytetit janë po aq të denjë për vëmendje. Pra, nëse turmat që shkaktojnë ankth janë një problem për ju ndërsa Europa po hapet paraprakisht këtë verë, mos shikoni më larg se vendi i vogël i qetë i vendosur mes Francës, Gjermanisë dhe Belgjikës.
Sidoqoftë, qytetarët e BE-së dhe të vendeve të lidhura me zonën Shengen, si dhe shtetasit e San Marinos, Andorrës, Monakos dhe Vatikanit / Shën Selisë, janë të lirë të hyjnë në Luksemburg, pavarësisht nga qëllimi i qëndrimit. Ekziston gjithashtu një detyrim për të paraqitur një rezultat negativ të testit COVID-19 (jo më i vjetër se 72 orë) para se të hipni në çdo fluturim për në Luksemburg.
Kur të vijë koha për udhëtime më të mëdha këtë verë, qytetet e këndshme dhe kodrat e pacenuara të Luksemburgut do të bëjnë një arratisje pa turma në zemër të Europës. Ndërsa peizazhet bukolike të Luksemburgut do të jenë joshëse por do të zhduken në fillim, merrni kohë për të parë së pari kryeqytetin e tij të çuditshëm. Një fortesë natyrore e rrethuar nga kodra që bien, gryka shkëmbore dhe pyll i dendur, Qyteti i Vjetër i Qytetit të Luksemburgut është në listën e Vendeve të Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s për shkak të rëndësisë historike të fortifikimeve të tij të famshme. Dhe ata nuk janë një vend i keq për të filluar një eksplorim të qytetit.