Lukashenko deklaroi se nuk do të dërgojë ushtri në Ukrainë

Presidenti i Bjellorusisë Aleksandër Lukashenko mbrëmë deklaroi se nuk do të dërgojë ushtrinë e tij në territorin e Ukrainës sepse kjo nuk do të zgjidhë asgjë.

Lukashenko u tha gazetarëve se nuk ka nevojë për përfshirjen e ushtrisë bjelloruse në Ukrainë. Siç tha ai, ai aktualisht mund të vendosë 35,000 deri në 40,000 ushtarë në atë zonë, por kjo nuk do ta zgjidhë problemin.

Lukashenko tha gjithashtu se SHBA-ja nuk dëshiron negociata paqeje të lidhura me situatën në Ukrainë dhe se amerikanët i frikësohen vetëm një konflikti bërthamor.

Advertisements

Sipas tij, SHBA-ja sundon Poloninë dhe kanë frikë vetëm nga armët bërthamore, përdorimi i të cilave, siç pretendon ai, do ta përshkallëzonte shumë situatën.

Ai gjithashtu theksoi se duhet të negociohet me arsye, pra të flitet për arritjen e paqes.

Më herët, presidenti bjellorus tha se udhëheqja e Ukrainës duhet të ndërmarrë hapa për t’i dhënë fund luftës, nëse nuk duan shkatërrimin e vendit dhe vdekjen e një numri të madh njerëzish.