Londër: Vazhdojnë përplasjet politike për procesin e Brexit-it

5

Ish-ministri i Financave i Britanisë së Madhe, Philip Hammond, ka akuzuar kryeministrin, Boris Johnson, se po përpiqet të shkatërrojë mundësinë e një marrëveshje të re të Brexit-it, duke bërë kërkesa që BE-ja kurrë nuk mund t’i pranonte. Në një artikull të Times, Hammond tha se një dalje e Britanisë nga BE-ja pa marrëveshje, do të ishte “një tradhti” e rezultatit të referendumit 2016. Ai tha se kjo “nuk duhet të ndodhë”. Një burim nga qeveria tha se Britania e Madhe do të largohet më 31 tetor përkundër “përpjekjeve më të mira të ish-ministrit Hammond për të kundërtën”. Burimi shtoi se ish-ministri “bëri gjithçka që mundi” për të bllokuar përgatitjet për largim dhe kishte “minuar negociatat”. Por, Hammond i hodhi poshtë këto pretendime.

Marrëveshja e negociuar me BE-në nga ana e ish-kryeministres, Theresa May, u rrëzua tre herë nga parlamenti britanik. May më pas dha dorëheqje dhe u pasua nga Boris Johnson. Ai ka thënë se do të largojë Britaninë e Madhe edhe nëse nuk arrin një marrëveshje të re me BE-në. Zyrtarët e Bashkimit Evropianë deri më tani kanë kundërshtuar të rinegociojnë marrëveshjen.

Comments are closed.