Ligji për PSP-në, kusht për çeljen e bisedimeve me BE-në

0

Shkup, 16 maj – Që nga dhjetori vitit të kaluar, Parlamenti kishte për obligim deri në fund të muajit janar të vitit 2019 t’i miratojë gjithsejtë 35 ligje, si kusht që Komisioni Evropian pas mbajtjes së zgjedhjeve në Komisioni Evropian (KE), të përgatit raportin e progresit për Maqedoninë dhe BE t’i jepet datë për bisedime për anëtarësimin të plotë në BE, shkruan gazeta KOHA.

Disa prej këtyre janë miratuar me shumicë të thjeshtët me 61 vota dhe disa prej tyre me dy të tretat e votave. Të gjitha ligjet e miratuar me dy të tretën e votave që i ishin dorëzuar kryetarit të shtetit i cili refuzoi t’i nënshkruaj, nuk do të kthehen për shqyrtim përsëri në Parlament, përveç ligjeve të miratuar me shumicë të thjeshtë me 61 vota… (më gjerësisht në numrin e nesërm të gazetës KOHA)

Comments are closed.