Lideri i republikanëve në Senatin e SHBA-së premtoi transfer të qetë të pushtetit pas zgjedhjeve presidenciale

15

Uashington, 24 shtator – Lideri i shumicës republikane në Senatin e SHBA-së Miç Mekonel premtoi transferim paqësor të pushtetit pas zgjedhjeve presidenciale pasi presidenti Donald Tramp refuzoi t’i përkushtohej nëse demokrati mundi Xho Bajden fiton më 3 nëntor.

Fituesi i zgjedhjeve të 3 nëntorit do të inaugurohet më 20 janar, siç ishte planifikuar, shkroi Miç Mekonell në Tuiter.

“Do të ketë  tranzicion paqësor siç ka ndodhur çdo katër vjet që nga viti 1792,” shkroi ai.

“Do të duhet të presim dhe të shohim se çfarë do të ndodhë”, u tha presidenti Donald Tramp gazetarëve. “Nëse fitoni, humbni ose tërhiqeni nga zgjedhjet, a do të angazhoheni për një transferim paqësor të pushtetit pas zgjedhjeve?”

Trampi pastaj shtoi se “pushteti do të vazhdojë”.

Këto deklarata të paqarta nga Donald Tramp u bënë në një atmosferë të tensionuar vetëm gjashtë javë para zgjedhjeve.

Comments are closed.