Lideri i Republikanëve në Dhomën përfaqësuese: Tramp është përgjegjës për sulmin në Kapitoll

26

Uashington, 13 janar – Lideri i Republikanëve  në Dhomën përfaqësuese amerikane Kevin Mekarti, në debatin e sotëm  për impiçment të presidentit, vlerësoi se Donald Tramp është përgjegjës për sulmin  mbi Kapitollin, por edhe se revokimi i tij do të ishte gabim.

“Presidenti është përgjegjës për sulmin e turmës mbi Kapitollin. Ai sulm ishte jodemokratik, joamerikan dhe kriminel”, tha Mekarti.

Megjithatë,  ai thotë se revokimi i tij vetëm do të shkaktojë  ndarje të mëtutjeshme në SHBA dhe  u bën thirrje deputetëve të fokusohen në bashkimin e amerikanëve.