Libri i Harry Potterit i nënshkruar shitet për 3.750 funte në Britani

Një grua që e kishte blerë një libër të Harry Potter për 10.99 funte më shumë se 20 vjet më parë, tani e ka shitur atë për 3.750 funte. Sally Champion e cila jeton në Edinburg ka punuar për një organizatë bamirëse leximi në Londër në vitin 1990. Autorja JK Rowling lexoi fragmente nga libri i saj i dytë i Harry Potterit, Dhoma e Sekreteve, në një ngjarje që Sally organizoi dhe nënshkroi kopje për të, shkruan BBC. Ajo i tha BBC se Scotland se e kishte harruar atë derisa pa një ngjarje të vlerësuar në televizion. Tani ajo i është shitur një koleksionisti në veri të Anglisë dhe Sally po i jep të ardhurat për bamirësi. Në vitin 1998, Sally punonte për National Literacy Trust dhe organizoi një ngjarje në një librari për fëmijët nga komunitetet e pafavorizuara. Harry Potter dhe The Chamber of Secrets sapo ishin botuar në Mbretërinë e Bashkuar dhe Rowling ishte aty për të lexuar fragmente nga ajo. Sally bleu një kopje të librit të edicionit të parë në kokë për 10,99 £ dhe i kërkoi autores ta nënshkruante dhe ta shkruante atë, gjë që ajo e bëri. Libri qëndroi në posedim të Sallyt gjatë dy dekadave të ardhshme dhe u zhvendos në shtëpi, në Edinburg ku ajo jeton tani. Ajo qëndroi në raftet e librave për shumë vite, dhe ndërsa familja e Sally ishte fanse e Harry Potter, ata lexuan versionet e letrës, duke e lënë këtë në kushte të paprekura. Më pas, ndërsa shikonte një episod të fundit të The Antiques Roadshow, Sally iu kujtua libri. Ajo shpjegoi: “Një grua e re u shfaq me librin e saj të nënshkruar në Harry Potter dhe unë u habita kur zbulova se ia vlente disa para”. Sally bëri disa kërkime mbi kopjen e saj dhe zbuloi se ishte botimi i parë, botimi i parë dhe mbishkrimi personal shtoi më shumë vlerë.