Liberalizimi i vizave, Osmani: Qytetarët e mi ndihen të diskriminuar

Presidentja e Kosovës Vjosa Osmani në fjalimin e saj në takimin me liderët e vendeve të Bashkimit Europian dhe Ballkanit Perëndimor, ka shprehur me shqetësim të madh kërkesën për liberalizim të vizave për qytetarët e Kosovës. Ajo para liderëve në këtë samit është shprehur:

”Kjo thjesht ka shkuar shumë larg. Qytetarët e mi ndihen të diskriminuar, pavarësisht se janë populli më pro-evropian dhe i plotësojnë të gjitha kriteret prej 4 vitesh. Ata mbeten të izoluar në zemër të kontinentit ku jetojnë”.