Le Drian: Bota e ardhshme do të thotë kthim i madh i Evropës

25

Paris, 26 maj – Shpresoj se bota tjetër do të jetë një kthim i madh i Evropës. Këtë e deklaroi sot ministri francez për Evropën dhe Punët e Jashtme, Zhan-Iv le Diran.

Ai beson se Evropa duhet ta konfirmojë “sovranitetin e saj” dhe ta rivendosë “autonominë e saj”.

“Po mendoj veçanërisht për autonominë në shëndetësi, që ishte veçanërisht e ndjeshme gjatë kësaj krize, por edhe autonominë në sektorin e ushqimit”, shpjegoi Le Drian.

Nisma franceze-gjermane për plan të rimëkëmbjes prej 500 miliardë euro ishte një ngjarje që nxori në pah disa pika, duke e përfshirë “nevojën për të pasur sovranitet evropian në shëndetësinë, si në fushën e parandalimit, ashtu edhe në fushën e prodhimit, në fushën e kërkimit”, kështu që ekzistojnë “veprimet e zakonshme strategjike”.

Në këtë plan, Zhan-Iv Le Drian vlerësoi se është “e rëndësishme apo thelbësore që ekziston një marrëveshje franko-gjermane për përcaktimin e kushteve të jetesës”. Ai konsideron se forca e mesazhit nga kjo iniciativë franko-gjermane “do t’i ndryshojë gjërat”.

Comments are closed.