Lamtumirë me… stil (FOTO)

35

Nga petullat te Star Trek dhe anije me vela, një kompani me bazë në Auckland, Zelandë e Re, prodhon tabute me porosi, siç nuk i keni parë kurrë më parë.

Dying Art bën tabute unike, me porosi, tek të cilat njerëzit pasqyrojnë dashurinë e tyre për makinat e zjarrfikëses, petullave ose formueseve Lego.

Pronarit dhe themeluesit, Ross Hall, i lindi ideja 15 vite më parë, ndërsa shkroi testamentin e tij.

 

“Një nga gjërat që më erdhi në mendje, është se nuk doja të dilja në një arkivol ngjyrë kafe. Kështu që, mendova, ta shkruaj në testamentin tim se dua një arkivol të kuq me flakë”.

“Disa ditë më vonë, pyeta bashkëshorten: nëse dikush tjetër dëshiron diçka pak më ndryshe sesa një tabut klasik ngjyrë kafe? Ne u vështruam për disa çaste dhe e vendosëm”.