Lajçak sot dhe nesër do të qëndrojë për vizitë në Maqedoninë e Veriut

Shkup, 18 qershor – Kryesuesi i OSBE-së dhe ministri i Punëve të Jashtme  dhe Çështjeve Evropiane të Sllovakisë, Mirosllav Lajçak sot dhe nesër do të qëndrojë për vizitë në Maqedoninë e Veriut.

Gjatë qëndrimit Lajçak do të takohet me presidentin Stevo Pendarovski, kryeministrin Zoran Zave, nënkryeministrin e angazhuar për Çështje Evropiane Bujar Osmani dhe ministrin e Punëve të Jashtme Nikolla Dimitrov. Ai u fokusua  në takimin edhe me liderët e VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski.

Kryetari i OSBE-së  do të takohet me përfaqësues të sektorit civil nga Maqedonia e Veriut dhe do ta vizitojë Entin për Rehabiltimin e Fëmijëve dhe të Rinjve  në Shkup, ku do të ketë rast që të bisedojë me fëmijët që marrin pjesë në projektin e Misionit të OSBE-së në Shkup, “Ndërtojmë ura”.