Ky fotograf gjeti një mënyrë mbresëlënëse, për të treguar se si na ndan teknologjia

511

Realiteti i botës moderne është se pajisjet elektronike po e pengojnë gjithnjë e më shumë aftësinë tonë për të komunikuar me njerëzit më të afërt për ne. Teknologjia duket se po na merr më shumë se sa po na jep. Ky problem ka magjepsin fotografin njujorkez, Erik Pikersgill. E gjitha filloi kur ai pa një baba dhe dy vajzat e tij të ulur së bashku në një kafene, secili prej tyre të zhytur në telefonat e vet celularë. Nëna shihte me trishtim nga dritarja. Pikersgill mendoi se ishte koha për të rritur ndërgjegjësimin për këtë problem serioz, dhe përfundoi duke krijuar një projekt fotografik me titull ‘Removed’. Ai ka fotografuar skena të jetës së përditshme, por më pas ka fshirë të gjitha provat e teknologjisë. Nuk mund të mos ndaleni dhe reflektoni, kur i shihni këto fotografi.

Comments are closed.