Kuvendi nis në 18 janar, kalendari i punimeve

8

Kuvendi i Shqipërisë do të çelë sesionin e ri parlamentar pasditen e 18 janarit, por duke vijuar respektimin e protokollit të masave anti-Covid.

Ky vit elektoral pritet të kufizojë jetën parlamentare pasi deputetët e mazhoracnës dhe të pakicës do të fokusohen tek fushata elektorale.

Konferenca e Kryetarëve ka miratuar kalendarin 3 javor, në të cilën është përfshirë edhe paketa antishpifjes.

Në këtë takim onlinë është vendosur që të bëhet kujdes me ligjet apo nismat që do të sillen në Kuvend pasi nuk duhet të bien ndesh me ndalimet që i kushtëzon Kodi Zgjedhor.

Në 28 janar dhe në 4 shkurt do të jenë dy seancat e tjera të radhës të parlamentit.