Kush nuk bën vaksinën e COVID, s’do pranohet në restorante, kinema, palestra

68

Njerëzve që refuzojnë të bëjnë vaksinën e COVID-19 mund t’iu kufizohet jeta normale, pasi restorantet, baret, kinematë dhe vendet sportive mund të bllokojnë hyrjen për ta. Kjo u bë e ditur dje nga ministri britanik përgjegjës për vaksinimin.

Disa vaksina kryesore COVID-19 janë njoftuar javët e fundit, duke rritur shpresat se bota së shpejti mund t’i kthehet një jetë normale, pasi koronavirusi vrau 1.46 milionë njerëz. Ministri britanik përgjegjës për përhapjen e vaksinave, Nadhim Zahawi, tha se vaksinimi duhet të jetë vullnetar, por që Google, Facebook dhe Twitter duhet të bëjnë më shumë për të kontrolluar teoritë kundër vaksinave.

I pyetur nga BBC nëse do të kishte një pasaportë imuniteti, Zahawi tha se statusi i vaksinës COVID-19 i një personi mund të përfshihet në një aplikacion telefonik që do të informonte mjekët vendas për personat.