Kush ishte aristokracia shqiptare në Perandorinë Osmane

239

Të njohura si oxhaqëritë shqiptare, në Perandorinë Osmane kishte një sërë familjesh të pasura, që paraqitnin një lloj aristokracie.

Të tilla ishin familjet Vlora, Toptani, Vrioni, Begolli etj., anëtarët e të cilave mbanin pozita drejtuese në Perandorinë Osmane dhe përgjithësisht martoheshin vetëm mes tyre.

Të përshkruara deri në detaje nga politikani dhe intelektuali Eqrem Bej Vlora në kujtimet e tij, historia e tyre është përfolur në emisionin CODEX të KTV-së, nga ligjëruesi i të drejtës ndërkombtare Enver Hasani.

Comments are closed.