Kujdes! Kjo rutinë lë të verbër më shumë se 30 veta në ditë!

Smartphonat dhe tabletat janë bërë një domosdoshmëri në shoqërinë moderne, por a keni menduar ndonjëherë nëse janë të sigurt për t’u përdorur? Sipas ekspertëve, duke përdorur telefonin tuaj para se të shkoni në shtrat me dritat e ndezura mund të shkaktojë dëme serioze në sytë tuaj. Kohët e fundit, shkencëtarët kryen një studim për gratë ndërmjet moshës 22 dhe 45 vjeçare, të cilët po përjetonin një verbëri të vazhdueshme. Gratë kishin një gjë të përbashkët. Të gjitha kontrollonin rregullisht telefonin e tyre përpara se të shkonin në shtrat. Kjo çoi në përfundimin se ky zakon në dukje normal mund të dëmtojë seriozisht sytë. Arsyeja për këtë, është se syri i njeriut është mësuar me errësirën në dhomë përpara se të shkojë në shtrat. Kur vendosni dritë para fytyrës tuaj, një sy përpunon mungesën e dritës, ndërsa tjetri përpunon dritën e tepërt, e cila shkakton verbëri të përkohshme, që mund të përparojë në verbëri të përhershme me kalimin e kohës. Ekspertët rekomandojnë që të shmangni këtë zakon të rrezikshëm. Kur të jeni gati për të shkuar në shtrat, fikni telefonin, dritën dhe flini në errësirë ​​të plotë. Ndajeni këtë informacion me këdo që njihni për të mbrojtur shikimin e tyre.