KUJDES! Ja përse nuk duhet t;i mbyllni njëherësh aplikacionet në iPhone-in tuaj

Harxhoni shumë kohë duke rrëshqitur aplikacionet e iPhone teksa prisni që ato të mbyllen një nga një? Jeni duke humbur kaq shumë kohë. Ekziston një mënyrë e zgjuar për të mbyllur disa aplikacione në të njëjtën kohë. Është kaq e thjeshtë sa që ndoshta do të pyesni veten se si nuk e keni vënë re kurrë më parë. Hapni karuselin e aplikacionit tuaj iPhone duke rrëshqitur lart nga fundi i ekranit dhe më pas duke ndaluar (ose duke klikuar dy herë butonin Home në disa modele).  Por nëse përdorni tre gishta duke prekur një aplikacion të ndryshëm atëherë mund të mbyllni disa faqe njëherësh.

Po, me të vërtetë funksionon dhe është shumë më e shpejtë. Është një nga ato hakimet e vogla të iPhone që mund t’ju kursejnë shumë kohë në planin afatgjatë. Lajmi i keq është se mbyllja e të gjitha aplikacioneve tuaja nuk është në fakt një ide e mirë. Është një mit i përhapur që aplikacionet që heqin dorë rregullisht mund të përmirësojnë performancën e iPhone dhe jetëgjatësinë e baterisë.

Në fakt, e kundërta është e vërtetë: kjo mund ta bëjë iPhone-in tuaj më të ngadalshëm dhe të mbarojë më shpejt. Nuk është e nevojshme të hiqni dorë shpesh nga aplikacionet iOS dhe nuk ndihmon në jetëgjatësinë e baterisë tuaj. Edhe faqet mbështetëse të Apple vënë në dukje se aplikacionet e heqjes me dorë duhet të bëhen vetëm në rrethana specifike. Apple vuri në dukje:

Advertisements

Ju duhet të mbyllni një aplikacion vetëm nëse nuk reagon. Nëse një aplikacion nuk përgjigjet ose duket i ngrirë, mund ta mbyllni, pastaj ta hapni përsëri.

Kur largoheni nga një aplikacion, ai “ngrihet” në memorie. Kjo do të thotë se nuk po përdoret në mënyrë aktive, por kur të ktheheni tek ai, do të funksionojë si normalisht. Nëse mbyllni të gjitha aplikacionet tuaja, procesi i rinisjes së plotë të tyre është më intensiv në pajisjen tuaj sesa një “shkrirje” e thjeshtë. Pra, mendoni para se të hiqni dorë nga një aplikacion, sepse mund të jetë thjesht një humbje e kohës suaj dhe e iPhone-it tuaj.