“Kuçedra e bardhë”, përurohet ura prej xhami më e madhe në botë (FOTO)

Periudha e pandemisë ka qenë vërtetë e vështirë për një vend që më së shumti bazohet tek turizmi. Por Vietnami tashmë ka një atraksion të ri për të gjithë ata që po përfitojnë nga rihapja e kufijve. Bëhet fjalë për “Kuçedrën e Bardhë, siç e kanë quajtur urën prej xhami që është ndërtuar së fundmi në rajonin Bach Long.

Ura është e gjatë 632 metra, dhe ndodhet rreth 150 metra nga toka, në një terren ku xhungla fsheh kafshë dhe rreziqe të shumta, duke i ofruar atyre që kalojnë një eksperiencë të papërshkrueshme dhe plot adrenalinë. Ndërtuesit deklarojnë se ura është më e gjata në botë e këtij tipi, pra me xhamin që të jep më shumë ndjesinë e fluturimit sesa të ecjes. Ura, që mund të mbajë deri në 450 persona njëkohësisht, mendohet si një atraksion për të gjithë zonën.