Kuba legalizon Wi-Fi për përdorim personal

Kuba do të lejojë përdorimin e lidhjes private të internetit Wi-Fi, si dhe importi i pajisjeve për të, me të cilën do të zhduket një nga kufizimet më të vështira në përdorimin e Internetit në botë, njoftoi media shtetërore.

Kjo do t’i japë status ligjor mijëra kubanëve që kanë kontrabanduar pajisje që ishin të paligjshme, bënë rrjete digjitale vendase, të cilat autoritetet toleronin në vitet e fundit.Ata do të lejojnë kompanitë private të ofrojnë shërbime të internetit për klientët e tyre, gjë që është një fillim potencial i diçkaje pothuajse të panjohur në Kubë – “Internet-kafene”.

Megjithëse rregullorja e re u lejon qytetarëve të lidhin në internet me pajisjet e tyre dhe të ndajnë një sinjal me të tjerët, dhe ai nuk zvogëlon kontrollin shtetëror mbi vetë internetin. Monopolisti kuban në telekomunikacion – kompania Eteks, do të mbetet ofruesi i vetëm i shërbimeve të internetit në ishull, transmeton KosovaPress.