Kryeministri Zaev dhe delegacioni qeveritar u takuan me të punësuarit në “Eurokompozit” nga Prilepi

Kemi ofertë nga investitorë për zgjidhje të përhershme, që fabrika të vazhdojë të punojë, në kënaqësi të të punësuarve, porositi kryeministri Zoran Zaev në takimin e sotëm me të punësuarit dhe menaxhmentin e shoqatës aksionare në pronësi shtetërore “Eurokompozit” nga Prilepi.

Mbledhja mes delegacionit të Qeverisë, në të cilën ishin edhe zëvendëskryeministri për Çështje Ekonomike Koço Angjushev dhe ministri i Transportit dhe Lidhjeve Goran Sugareski, dhe përfaqësuesit e “Eurokompozit”, informojnë nga pres shërbimi qeveritar, u mbajt në atmosferë konstruktive dhe me qëllim të vetëm të shqyrtohen propozimet për zgjidhje të përhershme të problemit një dekadësh i cili ka rezultuar me llogari të bllokuar të borxheve të mbetura.

Në takimin, në të cilin ka marrë pjesë edhe kryetari i komunës së Prilepit Ilija Jovanoski, ishte theksuar qëllimi i përbashkët të vazhdojë prodhimtaria, të sigurohet prodhimtari e re, dhe të paguhet puna e të punësuarve.
“Të punësuarve u ishin prezantuar ofertat e investitorëve potencial, ndërsa vëmendje e veçantë ishte përkushtuar në njërën prej tyre e cila ka elemente më të volitshme. Bëhet fjalë për një investitor i cili punon në fushën e industrisë për qëllime të caktuara tërësisht adekuate në profilin e “Eurokompozit”, me çka hapet mundësi për zgjidhje në suaza të ligjeve, e cila do të mundësojë fabrika të vazhdojë të punojë në kënaqësi të të punësuarve, kumtuan nga Qeveria.

Në takimin mes delegacionit qeveritar dhe përfaqësuesit e “Eurokompozit”, së bashku është dakorduar të shqyrtohen të gjitha aspektet e zgjidhjes dhe në 15 ditët e ardhshme të sillet vendim i përbashkët nga interesi i të punësuarve dhe për zhvillimin ekonomik të rajonit dhe shtetit. (koha.mk)