Kovaçevski –Gir: Është i nevojshëm kohezion rreth qëllimit strategjik evropian

Kryeministri Dimitar Kovaçevski, u takua me shefin e Delegacionit të BE-së në vendin tonë, Dejvid Gir.

Në takim u bisedua për çështje aktuale me rëndësi për vendin tonë, rajonin dhe më gjerë, në kontekst evropian.

Në mënyrë të përbashkët u konstatua se viti 2023 është i rëndësishëm për Maqedoninë e Veriut sa i përket progresit në rrugën evropiane, për të cilën është i nevojshëm kohezioni rreth realizimit të këtij qëllimi strategjik shtetëror.

Advertisements

Është vlerësuar se situata gjeostrategjike

Kryeministri Kovaçevski theksoi se Qeveria punon në përballjen me sfidat e krizës ekonomiko-energjetike, për reformat e nevojshme dhe me sjellje evropiane në marrëdhëniet e mira fqinjësore.

Në takim u diskutua edhe për realizimin e suksesshëm të skriningut dypalësh me BE-në deri më tani.