KORRIDORI I SIGURISË: Udhëtimi në avion në kohë pandemie, ja çfarë duhen të keni përpara nisjes (FOTO)

37

Udhëtimet janë tashmë pengesa për të gjithë. Jo vetëm në linjat ajrore, por edhe për ato tokësore, shtete të ndryshme kanë vendosur rregullat e tyre dhe ka raste kur nuk përputhen nga një vend në tjetrin. Ndërsa për fluturimet ajrore, nuk ka asnjë mënyrë për ta bërë udhëtimin 100 për qind të sigurt, ka mënyra për ta bërë atë më të sigurt se ç’është normalisht. Është e rëndësishme të mendoni përmes të dhënave për secilin udhëtim. Një qasje në vendimmarrjen tuaj është të përdorni atë që ekspertët e shëndetit në profesion e quajnë hierarkinë e kontrolleve. Kjo qasje bën dy gjëra. Përqëndrohet në strategji për të kontrolluar ekspozimet afër burimit.

Së dyti, minimizon sa duhet të mbështeteni në sjelljen individuale njerëzore për të kontrolluar ekspozimin. Është e rëndësishme të mbani mend që mund të jeni infektiv dhe të gjithë rreth jush gjithashtu mund të jenë infektivë. Mënyra më e mirë për të kontrolluar ekspozimin është eliminimi i rrezikut. Meqenëse ne nuk mund të eliminojmë koronavirusin e ri, pyesni veten nëse mund ta eliminoni udhëtimin. Nëse vendosni të fluturoni, shikoni politikat e linjave ajrore për uljen dhe ngritjen. Disa po minimizojnë kapacitetin dhe do të bëjnë ndarjen e udhëtarëve duke mos përdorur vendet e mesme dhe do të kenë rreshta bosh. Të tjerët kanë vendosur që hyrjen ta bëjnë nga mbrapa aeroplanit.

Konsideroni të prenotoni fluturime të shumta, më të shkurtra. Kjo do të zvogëlojë mundësinë e përdorimit të banjës dhe kohëzgjatjen e ekspozimit ndaj një personi infektues në aeroplan. Pasi të bëni prenotimin, zgjidhni një vend afër dritares nëse është e mundur, që të keni një mur në njërën anë, çka do të zvogëlonte drejtpërdrejt numrin e personave që ju ekspozohen gjatë fluturimit.

Nga kontrollimi, deri tek kalimi i sigurisë deri në aeroplan, do të prekni shumë sipërfaqe. Për të minimizuar rrezikun: Sillni pëlhura dore për të dezinfektuar sipërfaqe të tilla si rripin e sigurimit dhe sendet tuaja personale. Sillni qese plastike për sende personale. Lani duart ose përdorni sanitizuesin e duarve sa më shpesh që të keni mundësi. Dhe sigurisht, vishni një maskë.

Comments are closed.