Koronavirusi në botë: 74 mijë viktima dhe 277 mijë të shëruar

9

Mbi 74 mijë viktima në gjithë botën kanë vdekur si pasojë e koronavirusit, teksa numri i të shëruarve është gati 4-fish më i lartë – 277 mijë.

Italia kryeson sa i përket viktimave me 16 mijë, ndjekur nga Spanja me 13 mijë, por një rritje të ndjeshme ka SHBA duke shkuar në 10 mijë. Më pas vjen Franca me 8 mijë e 900 që 2 ditët e fundit ka pësuar ulje të ndjeshme.

Për të shëruarit kryesimin e mban Kina që tashmë është duke nxjerrë nga spitalet pacientët e fundit, kurse në Europë është Spanja me 40 mijë të shëruar, ndjekur nga Gjermania, Irani, Italia dhe SHBA.

Kjo e fundit mban kryesimin për të infektuar, pasi ka 367 mijë të tillë nga 1 milion e 347 mijë që ka gjithë bota. / BalkanWeb

Comments are closed.