Kopje e Mona Lizës e shekullit 17 u shit për 552.500 euro

9

Paris, 19 nëntor – Kopje e shekullit 17 e fotografisë së “Mona Lizës” e Leonardo da Vinçit sot është shitur në ankand në Paris për 552.500 euro.

Çmimin që ka prekur fotografia është shumë më e lartë nga vlerësimi fillestar e cila ka qenë mes 70 dhe 90 mijë euro.

Mona Liza origjinale, në të cilën fotografi ka nisur të punojë në vitin 1503 është ekspozuar në muzeun Luvër më shumë se 200 vite.

Besohet se Liza e fotografuar,  është bashkëshorte e një tregtari mëndafshi nga Firence, Françesko del Xhakondo.(koha.mk)

Comments are closed.