Konjufca propozon që Prishtina të mos aplikojë për Interpol

1

Prishtinë, 12 shkurt Ministri i Punëve të Jashtme të Kosovës, Glauk Konjufca sot kërkoi nga Qeveria që këtë vit Prishtina të mos kandidohet për anëtarësim në Interpol, pasi konsideron se mbështetja do të mungojë, shkruan “Gazeta Ekspres”.

“Sipas analizës së brendshme të Ministrisë që e përfaqësoj, situata nuk është optimiste në krahasim me vitin e kaluar. Të jemi të sinqertë, Kosova asgjë nuk ka ndërruar dhe sipas të gjitha parametrave, do të fitojmë rezultat të njëjtë siç është deri tani, e ai nuk është i mirë”, u shpreh Konjufca.

Sipas tij, Prishtina duhet të përgatitet dhe të aplikojë për Interpol vitin e ardhshëm, pasi, siç tha ai, edhe se vendi i Asamblesë së Përgjithshme, do të jetë në Turqi, që është në favor për Kosovën.

Vendimi për këtë duhet të merret më 1 apo 2 mars.

Kryeministri Albin Kurti tha se urgjentisht do të merret me këtë çështje.

Comments are closed.