Komisioni për Antikorrupsion hap lëndë për vajzën e Talat Xhaferit

Komisioni për Parandalimin e Korrupsionit njofton se ka hapur rast për zgjedhjen e vajzës së Talat Xhaferit, Besiana Xhaferi Beqiri, e cila duhet të jetë anëtare e Këshillit Mbikëqyrës në një nga tre ekipet e Elektranave të Maqedonisë (EMV), e cila duhet të kryejë prodhimin, shpërndarjen dhe furnizimin me energji termike.

Nga atje thonë se do të shqyrtojnë nëse ajo mund ta kryejë funksionin e caktuar.

“Pasi ligji për parandalimin e korrupsionit është i saktë dhe thotë se një person i zgjedhur apo i emëruar nuk mund të shërbejë si anëtar i Bordit të Drejtorëve apo një anëtar tjetër drejtues. Nëse vërtetohet se vajza e Talat Xhaferit është person i zgjedhur apo i emëruar, atëherë ajo nuk mund të jetë anëtare e Këshillit Drejtues, përkatësisht e Këshillit Mbikëqyrës”.

Advertisements

“Një tjetër lidhje, pra një rrezik i dytë, është në marrëdhënien me të atin. Nëse personi me të cilin ajo është e afërt, dmth nëse jetojnë në të njëjtën shtëpi me babain e saj, duhet të hetohet, do të jetë në konflikt nëse ajo kryen mbikëqyrje ose mbikëqyrje kontrolli mbi punën e saj”, tha për TV24, Biljana Ivanovska, kryetare e KSHPK-së.