Komisioni Evropian e dënon brutalitetin policorë kundër romëve

23

Bruksel, 28 shtator – Komisioni Evropian është njoftuar edhe e dënon brutalitetin policorë kundër personave me origjinë rome në Manastir javën e kaluar, njofton korrespondentja e MIA-s nga Brukseli.

“Qartë dënojmë përdorimin të padrejtë të forcës dhe vërejmë se autoritetet kanë dënuar incidentin dhe kanë ndërmarrë hapa për t’i sjellë përgjegjësit përpara drejtësisë,” deklaroi zëdhënësja për Zgjerim e Komisionit Evropian Ana Pisonero.

Komisioni Evropian nuk ka komentuar hetimin ose procedurat gjyqësore, por tha se qëndrimi i tij mbi brutalitetin e policisë dhe përdorimin e tepruar të forcës ishte “shumë i qartë”.

Comments are closed.