Koha që shpenzojmë në telefon është rritur me rreth 30%

18

Përdorimi i smartphone-ve është theksuar akoma dhe më shumë me pandeminë ku në dy vitet e fundit, koha është rritur me rreth 30% duke arritur mesatarisht 4.2 orë në ditë. Me pak fjalë, ju shkruani dhe luani më shumë. Kjo u zbulua nga firma kërkimore App Annie, bazuar në të dhënat e mbledhura në 16 vende në tremujorin e parë të vitit 2021 dhe krahasuar me ato të 2019 dhe 2020. Nëse bashkangjitur mesatarja botërore e kohës së kaluar çdo ditë për pajisjet mobile është 4.2 orë, ka vende që arrijnë edhe 5 orë si Brazili, Koreja e Jugut dhe Indonezia. Në Indi, krahasuar me tremujorin e parë të vitit 2019, rritja e kohës së kaluar ishte rreth 80%; në Rusi dhe Turqi, përkatësisht 50% dhe 45%.

Sipas hulumtimit, aplikacionet e mesazheve kanë pasur një rritje të fortë në tremujorin e parë të vitit 2021, në veçanti Signal dhe Telegram, mbase i preferuar nga përdoruesit pas shumë polemikave në lidhje me Whatsapp dhe legjislacionin e tij të ri të privatësisë. Konkretisht, Gjermania, Franca dhe Mbretëria e Bashkuar ishin vendet evropiane ku Signal u vendos në krye të renditjes së të ashtuquajturve “Breakout Apps”, domethënë ato që kanë parë një bum në shkarkime, si në iOS ashtu edhe në Android. Ndër lojërat spikat High Hells, Delete One Part, Phone Case DIY dhe Crash Bandicoot i cili arriti në 21 milion shkarkime në vetëm katër ditë.