Klubet e Ligës së Dytë kërkojnë ndihmë nga shteti

Klubet e Ligës së Dytë të Maqedonisë së Veriut në futboll kërkojë ndihmë financiare nga shteti që të mund të shpëtojnë nga kriza serioze e cila praktikisht i sjellë ato në prag të mbijetesës. Kështu, në një letër drejtuar Qeverisë së Maqedonia kanë kërkuar masa konkrete, ndërsa kanë potencuar se do ti anulojnë vauçerët të cilët janë ndarë për vitin 2020

30

Shkup, 30 mars – Klubet e Ligës së Dytë, Lindje dhe Perëndim i kanë dërguar  Qeverisë së Maqedonisë së Veriut një propozim, përmes të cilit kërkojnë ndihmë financiare për periudhën në vijim. Sezoni në futboll për momentin është ndërprerë shkaku i virusit COVID-19, dhe ende nuk dihet se i njëjti kur do të vazhdojë. Ndërkaq, klube e Ligës së Dytë thonë se pa ndihmën e shtetit është e vështirë që të përfundojnë sezonin aktual. Nga gjithsej 20 klube që kanë të dyja Ligat, 17 prej tyre janë në mesin e klubeve që kanë firmosur këtë nismë.

Nga Liga e Dytë Lindje nënshkruese janë të gjitha 10 skuadrat, derisa nga Liga e Dytë Perëndim, nënshkruese janë 7 klube.

“Klubet futbollistike janë në baza amatore dhe nuk kemi fare të ardhura nga asnjë bazë, të ardhurat e vetme janë donacionet, që tani janë të lidhura me përfitimin e vauçerëve dhe sponzorimeve, që me aplikimin e vauçerëve janë zero. Për  momentin po ballafaqohemi me një situatë nga e cila nuk mund ti realizojmë vauçerët, apo të përfitojmë nga kompanitë, teksa harxhimet i kemi të njëjta, duke iu referuar të dhënave personale për shumë pak njerëz dhe honorarë, si mënyra e vetme për financim të futbollistëve dhe personave të tjerë të angazhuar në klub. Përveç kësaj kemi harxhime për pajisjen e lojtarëve, organizimin  e ndeshjeve, harxhime materiale, për ushqim, akomodimin e lojtarëve që vijnë nga vende tjera, kotizimi prej 8 mijë eurove për të cilin ekipet e Ligës së Parë janë të liruara që ta paguajnë. Shpresojmë do të na dilni në ndihmë dhe do ti shpëtoni klubet e garës më masive në botë-futbollit”, thuhet në kumtesën e klubeve të Ligës së Dytë Lindje-Perëndim. (F.N)

Comments are closed.