Khashoggi u vra me të hyrë në konsullatë

Gazetari Jamal Khashoggi është vrarë me të hyrë në konsullatën saudite në Stamboll, pastaj trupi i tij ishte copëtuar, ka thënë kryeprokurori i qytetit në konfirmimin e parë zyrtar për mënyrën e vrasjes së tij, raporton The Guardian.

Kjo deklaratë rrëzon deklaratat e shtetit arab se gazetari u vra pas një përleshje në konsullatë, në të cilën kishte shkuar për të marrë dokumentet e martesës.

Prokurori, Irfan Fidan, ka thënë se vrasja e gazetarit ishte planifikuar dhe ka kritikuar kolegët e tij sauditë që nuk kanë dalë me “rezultate konkrete” nga hetimet.