Këto bimë luftojnë gurët në veshkë (FOTO)

Lëngjet bimore luajnë rol shumë të rëndësishëm në kurim e gurëve në veshkë. Ekspertët këshillojnë këto lëngje për t’i luftuar gurët në veshkë, pasi janë të pasura me proteina të ndryshme.

LËNGU I BORONICËS. Ky lëngë kanë një rëndësi të madhe në shëndetin e traktit urinar, duke parandaluar akumulimin e baktereve në fshikëz dhe infeksionet.

LËNGU I PANXHARIT. Panxhari është i pasur me betainë, që është fitokemikate shumë e shëndetshme, gjithashtu ai përmban edhe antioksidues dhe materie që shtojnë acidet urinare.

LËNGU I LIMONIT. Kjo agrume ndikon si parandalues për shfaqjen e gurëve në veshka. Përzieni lëngun nga katër limonë dhe një gotë ujë.