Këtë javë gjykime për “Target – Fortesa” dhe për “Trust”

Seanca gjyqësore për lëndët e PSP-së “Target – Fortesa” dhe “Trust” janë caktuar për këtë javë në Gjykatën penale. Gjykimi për lëndën e bashkuar “Target – Fortesa” për përgjimet e paligjshme dhe për shkatërrimin e pajisjes nga përgjimet është caktuar për më 17 janar. Në këtë lëndë, të akuzuar janë ish-shefi i Drejtorisë së Pestë në MPB Goran Grujovski dhe i punësuari në DSK Nikolla Boshkoski, të cilët janë në paraburgim në Greqi, si dhe ish-ministrja e Punëve të Brendshme Gordana Jankulloska, ish-drejtori i DSK-së Sasho Mijallkov dhe shefi i kabinetit të tij Toni Jakimovski.

Gjykatësja Lenka Davitkovsa në seancën e fundit vlerësoi se nuk janë plotësuar dispozitat ligjore për mbajtjen e debatit kryesor dhe për këtë e anuloi gjykimin. Sipas aktakuzës, përmes tre sistemeve për ndjekje të komunikimeve në DSK, në periudhën nga viti 2008 deri në vitin 2015 në mënyrë të paligjshme janë ndjekur 4.286 numra telefonikë, për të cilët aspak nuk janë dhënë urdhra gjyqësorë, Komunikimi është ndjekur para se të jepen dhe pas përfundimit të kohëzgjatjes së afatit të urdhrave gjyqësorë të 1.541 numrave ose gjithsej 5.827 numrave telefonikë. Janë përgjuar mbi 20 mijë qytetarë.

Më 18 janar në Gjykata seancë gjyqësore duhet të mbajë për lëndën “Trust” në të cilën i dyshuari i parë është Sead Koçan dhe edhe dy persona fizikë dhe tre persona juridik, midis të cilëve edhe drejtuesit e firmave “Transmet”, “Sileks” dhe “Vato” SHPKNJP për pjesëmarrje në tender të Elektranave të Maqedonisë. Sipas akuzës, të dyshuarit me dokumentet e falsifikuara kanë montuar tenderë në ELEM në vlerë prej 17 milionë euro. Lënda, siç njoftoi PSP-ja, është formuar në bazë të tre bisedave të përgjuara, nga të cilat dy të papublikuara në opinion nga 03.08.2011 dhe 06.11.2011.