KATEGORIA E SHFLETIMIT

Forum

Të veprosh apo të shpëtosh?

Të veprosh apo të shpëtosh? Është një pyetje e vështirë ngaqë ajo ngërthen konsekuenca të tjera në përgjigje. Unë them që njeriu nuk duhet provuar shpëtimin pa e provuar veprimin. Të shmangësh realitetin në emër të shpëtimit është mendjelehtësi dhe presupozim i beftë i një bote “të keqe” gjë që në të vërtetë nuk e ekziston. Nëse është e keqe, kush…
Lexo më shumë...

Kurto murto dhe turto

Le të kthehemi te titulli! Kurto, Murto dhe Turto! Çfarë do të sillnin zgjedhjet e parakohshme? Një të ardhme më të…

Pse nuk lexojmë?

Sot ka një garë të madhe midis popujve që janë vazhdimësi e perandorive dhe qytetërime të mëdha për ta dominuar…